Παραλίες της Νάξου

ΟΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΜΜΩΔΕΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ

Άγιος Γεώργιος θεωρείται η βασική παραλία της Πόλης της Νάξου καθώς βρίσκεται 10 λεπτά από το λιμάνι και 3 λεπτά από το κέντρο.

Άγιος Προκόπιος μια παραλία αμμώδης και πολυσύχναστη κυρίως από νέους, όπου μπορείτε να πάτε με λεωφορείο 10 από τη πόλη.

Αγία Άννα μικρή, αλλά επίσης πολυσύχναστη αμμώδης παραλία, με λίγα βράχια και ένα μικρό λιμανάκι για τα μικρά καραβάκια.

Πλάκα - αμέσως μετά βρίσκεται η παραλία της Πλάκας, όπου μπορείτε να πάτε με λεωφορείο σε 20΄ από τη πόλη. Επίσης, εκεί θα βρείτε θαλάσσια σπόρ και αμέτρητα καταλύματα.

Μικρή Βίγλα- Ο βράχος της Μικρής Βίγλας (17 χλμ απ΄τη Χώρα), χωρίζει τις αμμώδεις παραλίες της Παρθένου και της Μικρής Βίγλας.Εξαιτίας των ιδανικών ανέμων η παραλία έχει γίνει σημείο συνάντησης για τους σέρφερ όλου του κόσμου.

Καστράκι- η παραλία αυτή, μήκους 17χλμ, βρίσκεται αμέσως μετά τη Μικρή Βίγλα και προσφέρεται για εκείνους που προτιμούν την ηρεμία και εξερεύνηση του βυθού.

Aλυκό - Βρίσκεται ανάμεσα στις παραλίες Πυργάκι και Γλυφάδα. Μια ιδιαίτερη περιοχή που αποτελείται από πολλες παραλίες και κολπίσκους με υπέροχη αμμουδιά και κρυστάλλινα νερά. Επίσης, στο Αλυκό βρίσκεται και το μικρό λιμάνι της Νάξου όπου οι ψαράδες των γύρω νησιών μας προμηθεύουν με φρέσκα ψάρια και το μοναδικό Κεδροδάσος(προστατευόμενη περιοχή) με τους θαυμαστούς αμμόλοφους που απλώνονται σε όλη την περιοχή.

Πυργάκι- αμέσως μετά το Αλυκό, σχεδόν 20 χλμ ΝΔ της Νάξου (τελευταία στάση λεωφορείου προς το νότο). Τα τελευταία χρόνια η περιοχή έχει αναπτυχθεί αρκετά.

Αγιασσός - είναι μια αμμώδης και απομονωμένη παραλία, ωστόσω, με πανέμορφα καταγάλανα νερά.Υπάρχουν δυο διαδρομές που οδηγούν στην Αγιασσό, o ένας ξεκινάει από το Σαγκρί και ο άλλος είναι η συνέχεια του κεντρικού δρόμου Χώρα-Πυργάκι.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

Απόλλωνας- σχεδόν 50χλμ από τη Χώρα, είναι περισσότερο γνωστός σαν χωριό, παρόλο που υπάρχει μια μικρή και όμορφη παραλία κοντά στο λιμανάκι για τις βάρκες των ψαράδων.

Λυόνας- μια μικρή παραλία με βότσαλα και κρυστάλλινα νερά στο βόρειο τμήμα της Νάξου, 40 χλμ από τη Χώρα.Επίσης, βρίσκεται ανάμεσα στα παραδοσιακά χωρία Κόρωνος και Κωμιακή.

Μουτσούνα- μια παραλία με καθαρά νερά και αρκετούς παραθεριστές,καθώς είναι πολύ κοντά στο χωρίο Απείρανθος. Βρίσκεται ανατολικά του νησιού και διατίθεται συγκοινωνία από τα χωριά και τη χώρα.

Ψιλή Άμμος- μια πανέμορφη αλλά μικρή παραλία στα ανατολικά της Νάξου. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει με μηχανή /αυτοκίνητο, καθώς και με καραβάκι από τη Μουτσούνα.

Καλαντός- βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα της Νάξου, ένα μαγευτικό μέρος όπου η πρόσβαση είναι εφικτή με αυτοκίνητο ως ένα σημείο ή αλλιώς καραβάκι.Επίσης, είναι απαραίτητο να έχετε εφόδια διότι δεν υπάρχουν καταλύματα.

ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Αμμίτης - μια παραλία όπου βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Γαλήνη και Εγγαρές, στο τέλος της κοιλάδας.Δεν είναι οργανωμένη (παραλία),αλλά προτείνεται για αυτούς που θέλουν κάτι διαφορετικό.

Αμπραάμ- μια μικρή παραλία στα βόρεια του Αμμίτη, αμμώδης αλλά και με βότσαλα.Καθώς βρίσκεται μέσα σε μια κοιλάδα και δίπλα από την 'καρδιά' ενός μικρού ποταμού, 20 χλμ από τη Χώρα.Δραστηριότητες στη Νάξο

Τα υπαίθρια αθλήματα και δραστηριότητες είναι δημοφιλή Νάξο, ιδιαίτερα εκείνα που έχουν να κάνουν με το νερό!

Ιστορία της Νάξου

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και ένα από τα πιο όμορφα στην Ελλάδα.

Χωριά της Νάξου

Ρίξτε μια ματιά στα ομορφότερα χωριά της μοναδικής Νάξου...

Χρήσιμες Πληροφορίες

Πως να έρθετε με πλοίο στη Νάξο.

Περιβαλλοντική Πολιτική

Περιβαλλόμενοι ως κάτοικοι πρωτίστως αλλά και σαν επιχείρηση, από το εκπληκτικό φυσικό τοπίο των κέδρων και των αμμοθίνων, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να διατηρήσουμε την οικολογική ισορροπία.

Κεδροδάσος Νάξου

Το Φάρος Βίλα βρίσκετε ακριβώς δίπλα σ' ένα από τα οκτώ κεδροδάση της Ελλάδος! Περιοχή προστατευόμενη από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Natura 2000.